Patates Püresi Yatağında Kremalı Mantarlı Tavuk
Patates Püresi Yatağında Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk yemeği için:
- 500 gram tavuk göğsü (jülyen doğranmış)
- 1 adet soğan (doğranmış)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gram mantar (dilimlenmiş)
- 400 ml krema
- 2 tatlı kaşığı nişasta (50 ml suda çözülmüş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz ince kıyılmış maydanoz (üzeri için)
Püre için:
- 5 adet orta uzunluk patates (soyulmuş ve doğranmış)
- 1 modül tereyağı
- 100 ml süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Brokoli için:
- 1 adet brokoli (çiçeklerine ayrılmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Biraz tuz
Patates Püresi Yatağında Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kremalı tavuk için; tavuk etini kendi suyunu çekene kadar tavada pişirin. Üzerine zeytinyağı gezdirip soğan ile birlikte kızartın.
- Dilimlenmiş mantarları ek edip birlikte pişirmeye devam edin. Kremayı ekleyip karıştırın. Suda çözülmüş nişastayı ek edip karıştırarak sos kıvam alana kadar pişirin. Tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte 5–7 dakika pişirin.
- Üzerine maydanoz serpip ocaktan alın.
- Püre için; patatesleri tuzlu suda haşlayın. 2. Süzüp tereyağı ve süt ile püre haline getirin. Tuzla tatlandırın.
- Brokolileri kaynar suda 5–7 dakika haşlayın, süzüp tereyağında yavaşça kavurun. 3. Biraz tuz ekleyerek servis yapın.
- Servis önerisi; patates püresini tabağın ortasına yerleştirip yavaşça düzleştirin. Üzerine kremalı tavuk soteyi eşit biçimde yayın.
- Son olarak brokoli çiçeklerini görsel olarak hoş duracak biçimde yerleştirin. Dilerseniz üzerine biraz ince doğranmış maydanoz serpip sıcak servis edin.
Patates Püresi Yatağında Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















