Patates Püresi Yatağında Kremalı Mantarlı Tavuk

Patates Püresi Yatağında Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk yemeği için:

  • 500 gram tavuk göğsü (jülyen doğranmış)
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gram mantar (dilimlenmiş)
  • 400 ml krema
  • 2 tatlı kaşığı nişasta (50 ml suda çözülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz ince kıyılmış maydanoz (üzeri için)

Püre için:

  • 5 adet orta uzunluk patates (soyulmuş ve doğranmış)
  • 1 modül tereyağı
  • 100 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Brokoli için:

  • 1 adet brokoli (çiçeklerine ayrılmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Biraz tuz

Patates Püresi Yatağında Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kremalı tavuk için; tavuk etini kendi suyunu çekene kadar tavada pişirin. Üzerine zeytinyağı gezdirip soğan ile birlikte kızartın.
  2. Dilimlenmiş mantarları ek edip birlikte pişirmeye devam edin. Kremayı ekleyip karıştırın. Suda çözülmüş nişastayı ek edip karıştırarak sos kıvam alana kadar pişirin. Tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte 5–7 dakika pişirin.
  3. Üzerine maydanoz serpip ocaktan alın.
  4. Püre için; patatesleri tuzlu suda haşlayın. 2. Süzüp tereyağı ve süt ile püre haline getirin. Tuzla tatlandırın.
  5. Brokolileri kaynar suda 5–7 dakika haşlayın, süzüp tereyağında yavaşça kavurun. 3. Biraz tuz ekleyerek servis yapın.
  6. Servis önerisi; patates püresini tabağın ortasına yerleştirip yavaşça düzleştirin. Üzerine kremalı tavuk soteyi eşit biçimde yayın.
  7. Son olarak brokoli çiçeklerini görsel olarak hoş duracak biçimde yerleştirin. Dilerseniz üzerine biraz ince doğranmış maydanoz serpip sıcak servis edin.

Patates Püresi Yatağında Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şifa Çorbası
Mantar Sote
Pratik Ve Lezzetli Hurmalı Enerji Topları (Emziren Annelerin Favorisi)
Kakaolu Çikolatalı Cevizli Kek
Glutensiz Poğaça
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |