Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda ısısında olacak )
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke (üzüm elma farketmez)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı pudra şekeri (100 ml)
- 3.5 su bardağı un (un kalitesine nazaran ölçü değişebiliyor kontrolllü eklenmeli)
İç harcı için;
- 4 adet elma
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın (ceviz ve tarçın kullanmadım bu tanımda dileyen kullanabilir )
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları soyup, rendeleyelim ve üzerine toz şekeri döküp, kısık ateşte suyunu salıp, tekrar çekene kadar pişirmeye bırakalım elmalar suyunu çektikten sonra üzerine tarçın ve cevizi ekleyip, altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
- Un hariç tüm hamur materyallerini uygun bir kaba alıp evvel karıştıralım, daha sonra unu denetimli ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Un hariç tüm hamur gereçlerini uygun bir kaba alıp evvel karıştıralım, daha sonra unu denetimli ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan küçük modüller koparıp, evvel yuvarlak formda açalım, elimizle daha sonra içine elmalı harcı ekleyelim ve ikiye katlayalım.
- Katladıktan kenarlarından hafif katlayalım, sonra hamurun iki ucunun üst üste geldiği kısımda iki kesik atalım ve fiyonk formunda katlayalım.
- Isıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirdim. Kurabiyeler ılıyınca üzerine pudra şekeri serptim 💫
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













