Zeytinyağlı Bakla
Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg bakla
- Yarım demet dereotu
- 1 kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 2.5 su bardağı su
Zeytinyağlı Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 litre kadar suya 1 kaşık un ve yarım limon suyu döküp karıştırıyoruz.
- Temizlediğimiz baklaları doğrayıp bu suyun içine atıyoruz, böylelikle kararmalarını önlüyoruz.
- Soğanı temizleyip doğrayarak zeytinyağında solduruyoruz, doğranmış dereotunun yarısını soğanla birlikte kızartıyoruz.
- Baklaları süzüp tencereye ekliyoruz bir mühlet zeytinyağında çeviriyoruz.
- Yarım bardak suda bir kaşık unu bulamaç haline getirip tencereye ekliyoruz, üzerine 2 su bardağı kaynar su ek edip pişmeye bırakıyoruz.
- 20 dakika kadar pişirdikten sonra ılımaya bırakıyoruz.
- Üzerine kalan dereotunu da ekleyip, servise alıyoruz. Ben sarımsaklı yoğurtla servis yaptım. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








