Tatar (Denizli Kale Biberi İle Tatar)
Tatar (Denizli Kale Biberi İle Tatar) Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet Denizli kale biberi (kişi sayısına göre)
- 300 gram Süzme yoğurt (servis tabağınızın ölçüsüne nazaran ayarlamanızı tavsiye ederim)
- Tuz
- 2 diş sarımsak (arzunuza göre)
Biberi kızartmak için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
Tatar (Denizli Kale Biberi İle Tatar) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük çukur bir kaba sıvı yağımızı ekleyip, yağ kızdıktan sonra 1’ er 1’er maşa ile tutarak biberlerimizi kızgın yağa batırıp çıkarıyoruz. Buruşmuş, kurumuş biberler anında şişiyor. Kişi sayısı ve yiyeceğiniz kadar pişirip bir tabağa alıyorsunuz.
- Servis tabağına süzme yoğurt, tuz ve dileğinize nazaran sarımsak ekleyip karıştırıyoruz.
- Soğuyan biberlerimizi süzme yoğurdun üzerine dik dik yerleştiriyoruz. Enfes bir tat. Bu biberin acısı da var tatlısı da. Acı seven biri olsam da, tatlısını daha çok beğeniyorum. Afiyet olsun.
Tatar (Denizli Kale Biberi İle Tatar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















