Tavuklu Şehriye Çorbası
Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 650 gram tavuk bonfile (küp halinde doğranmış)
- 1 çay bardağı tepeleme arpa şehriye
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1.5 lt su
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sonrasında eklenmek üzere;
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 2.5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Doğranmış tavuklar uygun bir tencereye alınır, hiç su eklemeden ocağa konur.
- Büyük ocak kısık ateşte tavukların suyunu bırakıp, tekrar çekmesi beklenir.
- Suyu çekilmesi sonrası zeytinyağı eklenir, 1-2 dk karıştırılır.
- Şehriye ek edilerek 1-2 dk daha karıştırılır.
- 1. 5 lt su eklenir açık ateşte kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan 15 dk sonra uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı alınır.
- Isınınca 1 yemek kaşığı un eklenir kokusu çıkana kadar karıştırılır, kaynayan çorbaya dökülür.
- 1-2 dk daha karıştırıldıktan sonra tekrar kaynamaya bırakılır.
- 10 dk sonra 1 tatlı kaşığı nane atılır.
- 5 dk daha kaynatılıp, ocaktan alınır.
Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











