Zeytinli Simit Poğaça

Zeytinli Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un

Hamuru yağlamak için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İçi için;
    4 yemek kaşığı zeytin ezmesi

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

Zeytinli Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, su, sıvı yağ, maya, tuz, şekeri bir kaba alıp 1 dakika çırpalım. Unu yavaş yavaş ekleyelim. Yumuşak kıvamlı pürüzsüz bir hamur yoğuralım. Hamuru 1 saat mayalandıralım.
  2. Hamuru iki eşit kesime bölelim. Tahtayı ve üzerini yağlayıp dikdörtgen halinde açalım. İçine 2 yemek kaşığı zeytin ezmesini yayalım. İnce şeritler halinde dilimleyelim ve ucundan başlayıp saralım üzerine yavaşça bastırıp açık kalan kısmını yapıştıralım.
  3. Yumurta sarısını ve beyazını farklı ayrı çırpalım. Kenarlarını yumurta beyazına bulayıp susama batıralım. Hepsi bitince üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
  4. 200 derecede evvelce ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Zeytinli Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Banmalara Doyamayacağınız Köz Kapya Biber Sos
Kahvaltıya Sütlü Peynirli Omlet (Börek Tadında)
Lifli Proteinli Diyet Salata
Yoğurtlu Nefis Pazı Kavurması
Bursa Süt Helvası
Etli Sultan Kebabı
Hdabla | © 2025 |