Sucuklu Kaşarlı Poğaça

Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket toz maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 2 bardak ılık su
- 1 bardak sıvı yağ
- 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
İçine;
- Ufak doğranmış sucuk
- Kaşar rendesi
Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kasede maya, tuz, şekeri koyup üzerine ılık suyu döküp düzgünce karıştıralım.
- Yumurta akı sıvı yağ ekleyelim.
- Unu azar azar ek edip hamuru yoğuralım.
- Üzerini kapatıp hamuru 1saat mayalandıralım.
- Hamur mayalandıktan sonra bir kesim hamur alıp elimizle açalım.
- Ortasına sucuk ve kaşar rendesi koyup yuvarlak biçimde kapatalım.
- Tepsiye sıralayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200derecede fırına verelim. Afiyet olsun😍.
Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
