Orman Meyveli Yumuşacık Kek Tarifi
Orman Meyveli Yumuşacık Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
- ½ su bardağı süt
- ½ su bardağı eritilmiş tereyağı (oda sıcaklığında)
- ½ su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yaklaşık 3 su bardağı un (elenmiş)
- ½ su bardağından biraz fazla dondurulmuş orman meyvesi (pişirmeden 2 saat evvel oda sıcaklığına çıkarılmış, bir süzgece alınarak süzülmeye bırakılmış)
Orman Meyveli Yumuşacık Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta beyazlarını çırpmak için geniş bir kap, yumurta sarılarını çırpmak için ise daha dar bir kap kullanmanız, karışımların kıvamını daha güzel denetim etmenizi sağlar.
- Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını dikkatlice ayırın. Şekerin yarısını (yaklaşık ½ su bardağı) yumurta sarılarına, kalan yarısını ise yumurta beyazlarına ekleyin.
- Geniş kapta bulunan yumurta beyazlarını, üzerine eklediğiniz şekerle birlikte mikserle yüksek bölümde yaklaşık 5 dakika boyunca, kar üzere katı bir kıvam alana kadar çırpın. Farklı kapta, yumurta sarılarını da şekerle birlikte tıpkı formda 5 dakika çırpın.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilini yumurta beyazlarının bulunduğu kaba ekleyin. Karışımı plastik uçlu çırpıcı kullanarak yavaşça, alttan üste hakikat nazikçe karıştırarak yedirin.
- Yumurta sarısının bulunduğu kaba süt, eritilmiş tereyağı, ayçiçek yağı ve sıvı kremayı ekleyin. Plastik uçlu çırpıcı ile karıştırın.
- Sıvı gereçleri yumurta beyazlı karışıma azar azar dökerek her seferinde plastik uçlu çırpıcı ile nazikçe karıştırarak yedirin. Tüm materyaller homojen bir kek hamuru oluşturana kadar bu sürece devam edin.
- Fırın kabınızı ayçiçek yağı ile yağlayın ve un serpip her yerine eşit halde yayın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün. Kabı birkaç sefer tezgaha yavaşça vurarak büyük hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
- Oda sıcaklığına gelmiş ve süzgeçte süzülmeye bırakılmış orman meyvelerini kekin üzerine bastırmadan serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış, fanlı ayarda 180°c fırının orta rafında, yaklaşık 30 dakika boyunca denetimli biçimde pişirin. Bir kürdan ya da çubuk batırarak pişip pişmediğini denetim edin – pak çıkıyorsa kekiniz hazır demektir.
- Kekinizi fırından çıkarıp oda sıcaklığında büsbütün soğumaya bırakın. Büsbütün soğuduktan sonra kalıptan çıkararak 12 eşit dilime bölebilirsiniz. Afiyet olsun.
Orman Meyveli Yumuşacık Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






