Orman Meyveli Yumuşacık Kek Tarifi

Orman Meyveli Yumuşacık Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
  • ½ su bardağı süt
  • ½ su bardağı eritilmiş tereyağı (oda sıcaklığında)
  • ½ su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yaklaşık 3 su bardağı un (elenmiş)
  • ½ su bardağından biraz fazla dondurulmuş orman meyvesi (pişirmeden 2 saat evvel oda sıcaklığına çıkarılmış, bir süzgece alınarak süzülmeye bırakılmış)

Orman Meyveli Yumuşacık Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta beyazlarını çırpmak için geniş bir kap, yumurta sarılarını çırpmak için ise daha dar bir kap kullanmanız, karışımların kıvamını daha güzel denetim etmenizi sağlar.
  2. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını dikkatlice ayırın. Şekerin yarısını (yaklaşık ½ su bardağı) yumurta sarılarına, kalan yarısını ise yumurta beyazlarına ekleyin.
  3. Geniş kapta bulunan yumurta beyazlarını, üzerine eklediğiniz şekerle birlikte mikserle yüksek bölümde yaklaşık 5 dakika boyunca, kar üzere katı bir kıvam alana kadar çırpın. Farklı kapta, yumurta sarılarını da şekerle birlikte tıpkı formda 5 dakika çırpın.
  4. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilini yumurta beyazlarının bulunduğu kaba ekleyin. Karışımı plastik uçlu çırpıcı kullanarak yavaşça, alttan üste hakikat nazikçe karıştırarak yedirin.
  5. Yumurta sarısının bulunduğu kaba süt, eritilmiş tereyağı, ayçiçek yağı ve sıvı kremayı ekleyin. Plastik uçlu çırpıcı ile karıştırın.
  6. Sıvı gereçleri yumurta beyazlı karışıma azar azar dökerek her seferinde plastik uçlu çırpıcı ile nazikçe karıştırarak yedirin. Tüm materyaller homojen bir kek hamuru oluşturana kadar bu sürece devam edin.
  7. Fırın kabınızı ayçiçek yağı ile yağlayın ve un serpip her yerine eşit halde yayın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün. Kabı birkaç sefer tezgaha yavaşça vurarak büyük hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
  8. Oda sıcaklığına gelmiş ve süzgeçte süzülmeye bırakılmış orman meyvelerini kekin üzerine bastırmadan serpiştirin.
  9. Önceden ısıtılmış, fanlı ayarda 180°c fırının orta rafında, yaklaşık 30 dakika boyunca denetimli biçimde pişirin. Bir kürdan ya da çubuk batırarak pişip pişmediğini denetim edin – pak çıkıyorsa kekiniz hazır demektir.
  10. Kekinizi fırından çıkarıp oda sıcaklığında büsbütün soğumaya bırakın. Büsbütün soğuduktan sonra kalıptan çıkararak 12 eşit dilime bölebilirsiniz. Afiyet olsun.

Orman Meyveli Yumuşacık Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebze Kızartması
Taze Soğanlı Omlet
Patlıcan Kebabı
Pastane Usulü Ay Çöreği (Videolu)
Dil Peynirli Tavuk Eşliğinde Mantarlı Pilav
Cevizli Bursa Lokumu (Tam Tutan Tarif)
Hdabla | © 2025 |