Işkın Pastası
Işkın Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo ışkın
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 150 gram tereyağı oda ısısında
- 4 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı vanilya özü
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
Işkın Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ışkınlarımızı küp küp doğrayıp iki yemek kaşığı şeker ile karıştırıp bir kenara alıyoruz.
- Ardından yumurtamızı ve şekerimizi güzelce çırpıyoruz ve bütün materyalleri ekleyip, karıştırıyoruz ve kekimizi dik dörtgen bir kaba koyuyoruz.
- Ardından kekin üzerine işkinlarımızı dizip fırına koyuyoruz.
- 170 derece alt üst 45 dakika fırından çıktıktan sonra üzerine isteğe nazaran beyaz çikolata eritip, dökebiliriz. Afiyet olsun.
Işkın Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











