Kabak Tatlısı (Tencerede)

Kabak Tatlısı (Tencerede) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg balkabağı ( soyulmamış, dilimlenmemiş haliyle )
- 2.5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine nazaran değişir
- Ceviz
- Tahin
Kabak Tatlısı (Tencerede) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakların sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yıkayıp suyunu süzün.
- Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, ortalarına şeker serperek kat kat dizin.
- 2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.
- Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıyeten su koymaya gerek yok.
- Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- Tencerenin kapağını açıp 25 dakika daha pişirin. Afiyet olsun 🌸.
Kabak Tatlısı (Tencerede) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




