Bolonez Soslu Spagetti Makarna
Bolonez Soslu Spagetti Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Makarna için;
- 250 gram makarna (ben spagetti kullandım)
- Bol su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
Bolonez sos için;
- 220 gram dana kıyma
- 2-3 dilim çemensiz pastırma
- 1 küçük kuru soğan (ince doğranmış)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 orta uzunluk havuç (rendelenmiş yahut küçük küp formunda doğranmış)
- 2 adet orta uzunluk domates (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı makarna suyu (gerekirse)
Üzeri için;
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- Eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
Bolonez Soslu Spagetti Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarna hazırlanması için; geniş bir tencereye çokça su koyup kaynatalım. Kaynayınca tuz ve zeytinyağını ekleyelim. 250 gram spagettiyi ekleyip 8-10 dakika (makarnanın üzerindeki talimata uygun olarak) haşlayalım.
- Haşlanan makarnayı süzüp, kenarda bekletelim.
- Bolonez sosun hazırlanması için; geniş bir tavada zeytinyağını kızdıralım. Küçük küp halinde doğranmış pastırmaları biraz kızarttıktan sonra kuru soğanı katalım. Pembeleşene kadar pastırma ile soteleyelim.
- Sarımsak ve havucu ekleyip 1-2 dakika sonra da kıymayı ekleyelim. Suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim.
- Salçayı, domatesi, şekeri ve baharatlarını ekleyelim. Gerekirse biraz ayırdığımız makarna suyundan katalım, kısık ateşte 10-15 dakika pişirelim.
- Servis için; makarnayı sos ile karıştıralım ya da tabağa alıp üzerine bolonez sos dökelim. Son olarak üzerine bir tutam ince kıyılmış maydanoz serpelim ve eski kaşar rendeleyelim. Afiyet olsun.
Bolonez Soslu Spagetti Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















