Portakal Şerbetli Kek

Portakal Şerbetli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı portakal suyu (toplam 5 tane kullandım)
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

Portakal Şerbetli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakalın kabuğunu rendeleyelim suyunu sıkalım. Yumurta ve şekeri çırpma kabına alalım köpük kıvamında olana kadar çırpalım.
  2. Portakal kabuğu rendesini ek edelim çırpmaya devam edelim. Sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyelim çırpalım.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip çırpalım, kek hamurumuz hazır. Yağlanmış kalıbımıza kekimizi dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırına verelim, birinci yarım saat 180 derecede üzeri kızarınca 165 dereceye indirelim içini çekene kadar pişirelim. Her fırının pişirme derecesi farklı olur fırınınızı ona nazaran ayarlayın.
  5. Şerbeti için gereken tüm gereçleri tencereye alıp, kaynatalım.
  6. Pişen kekimiz fırından çıktıktan sonra birinci ısısı gidince sosun birçoklarını dökelim.
  7. Kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım geri kalan sosumuzuda üzerine dökelim.

Portakal Şerbetli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça
Melsika Fasulyeli Salata
Fırında Yürek
Doğum Günü Menüsü
Kolay Tiramisu
Etli Kuru Fasülye
Hdabla | © 2025 |