Portakal Şerbetli Kek
Portakal Şerbetli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı portakal suyu (toplam 5 tane kullandım)
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı portakal suyu
- 5 çorba kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Portakal Şerbetli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakalın kabuğunu rendeleyelim suyunu sıkalım. Yumurta ve şekeri çırpma kabına alalım köpük kıvamında olana kadar çırpalım.
- Portakal kabuğu rendesini ek edelim çırpmaya devam edelim. Sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyelim çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip çırpalım, kek hamurumuz hazır. Yağlanmış kalıbımıza kekimizi dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırına verelim, birinci yarım saat 180 derecede üzeri kızarınca 165 dereceye indirelim içini çekene kadar pişirelim. Her fırının pişirme derecesi farklı olur fırınınızı ona nazaran ayarlayın.
- Şerbeti için gereken tüm gereçleri tencereye alıp, kaynatalım.
- Pişen kekimiz fırından çıktıktan sonra birinci ısısı gidince sosun birçoklarını dökelim.
- Kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım geri kalan sosumuzuda üzerine dökelim.
Portakal Şerbetli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











