Napoliten Soslu Spagetti Makarna
Napoliten Soslu Spagetti Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram spagetti makarna
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta uzunluk kuru soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 3 adet domates (kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı pul biber ( isteğe bağlı)
Üzeri için;
- 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar
Sunum için;
- 2-3 yaprak nane yaprağı
Napoliten Soslu Spagetti Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnanın haşlanması için; bol tuzlu kaynar suda makarnayı paketin üzerindeki mühlete nazaran haşlayalım. Suyunu süzelim, ancak süzerken 1/2 su bardağı makarna suyundan ayıralım.
- Sosun hazırlanması için; zeytinyağını tavaya alalım. Soğanları kavuralım. Akabinde sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar çevirelim
- . Rendelenmiş domatesi, şekeri, tuzu ve baharatları ekleyelim. Salça kullanacaksanız salçayı ekleyelim. Ben kullanmadım. Orta ateşte 10-15 dakika pişirelim. Sos yoğunlaşmalı, lakin kurumamalıdır. Gerekiyor ise biraz makarna suyu ekleyelim.
- Makarnanın eklenmesi; haşlanmış makarnayı sosa katalım. Hepsini güzelce karıştırarak 2-3 dakika daha pişirelim (ben sosu makarnanın üzerine döktüm)
- Servis için; makarnanın üzerine sosu döktükten sonra eski kaşar peynirinden biraz rendeleyelim ve servis edelim.
Afiyet olsun.
Napoliten Soslu Spagetti Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















