Çilekli Enfes Tart
Çilekli Enfes Tart Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağ ya da margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2,5 – 3 su bardağı un
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti (1 çay bardağı sütle çırpılmış)
Üzeri için;
- 1 kase ayıklanmış 2 ye bölünmüş çilek
Çilekli Enfes Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için yumurta, yağ, pudra şekeri, ve sıvı yağ karıştıralım üzerine yavaş yavaş yavaş un ekleyelim. Güveç kaplarını yağlayıp un serpelim. Hamurdan 6 beze yapıp güveç kaplarına yerleştirelim çatalla delik açalım. (görsellerde ayrıntılı gösterdim) 170 derece fırında denetimli pişirelim.
- Kreması için vanilin hariç bütün materyalleri karıştırıp ocağa alalım. Altını çok açmadan yavaş yavaş karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra vanilin ekleyip soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra çırpılmış sade krem şantiyi ekleyip karıştıralım.
- Tart hamurumuzu güveçten çıkarıp ortasına krema koyalım en üstüne de çilekleri dizelim. Afiyet olsun.
Çilekli Enfes Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












