Püf Noktaları İle Islak Kek
Püf Noktaları İle Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 150 gram şeker
- 125 gram sıvı yağ
- 1 bardağın 1 parmak azı süt
- 150 gram un
- 25 gram kakao
- 1,5 paket kabartma tozu
Sos için;
- 75 gram sıvı yağ
- 50 gram toz şeker
- 25 gram kakao
- 350 gram süt
- 50 gram bitter
Püf Noktaları İle Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ ,süt ,kakao ve kabartma tozunu ekliyoruz.
- Son olarakta unu ek ederek akışkan bir hamur elde edeceğiz cıvık olacak.
- Katı kek kabarmaz,nefes almaz. Islak kekin sırrı yumuşak hamurdur.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabımıza karışımı döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-40 dk pişiriyoruz.
- Sos için; tüm gereçleri bir tencereye boşaltalım. Çikolata ve şeker büsbütün eriyinceye kadar hafif kaynatalım karıştırarak. Sonra altını kapatalım sos soğuyana kadar bekleyecek ve ıslak kekimiz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun🌸😇
Not:Kekin nemli olacak çok kurumasını istemiyoruz kürdan ile denetim edelim. Fırından çıkarınca keki kesinlikle aykırı çevirin. Yağlı kağıdını çıkarıp dilimleyin. Kek kesinlikle dinlenmeli ve ılık olmalı. Sosu döktüğünüzde güzelce çekebilsin diye. Sosu hazırlarken, bu ortada keki fırına atıp sosumuzu çabucak hazırlamaya başlayalım soğuması gerekiyor zira.
Püf Noktaları İle Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













