Kaşarlı Etli Bezelye (Güveçte)

Kaşarlı Etli Bezelye (Güveçte) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıcak su

Üzeri için;

  • Kaşar rendesi

Kaşarlı Etli Bezelye (Güveçte) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak eti tencereye alalım, sıvı yağ ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  2. Daha sonra küp küp doğradığımız soğanı ekleyip, soteleyelim.
  3. Sonra biberi ekleyip soteleyelim.
  4. En son yeniden küp küp doğradığımız havuç, patatesi ve bezelyeyi ekleyelim.
  5. Salça, baharatları da ek edip az bir şey kavurup, üzerini çok az geçecek biçimde sıcak su ekleyelim.
  6. Kaynayana kadar pişirelim.
  7. Kaynadıktan sonra patates ve havucu denetim edelim yumuşamış ise altını kapatıyoruz.
  8. Güveç kaplarına ekleyip, üzerine kaşar rendesi ekliyoruz.
  9. 170 derece evvelce ısıtılmış fırında ,kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz ve servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun🌸

Kaşarlı Etli Bezelye (Güveçte) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hızlı Lavaş Döner
Kuru Üzümlü Ve Cevizli Pastane Kurabiyesi
Dereotlu Poğaça
File Bademli Çikolata Soslu Kek
Kışlık Biberli Domates Sos Tarifi
Dolğulu Tatlı
Hdabla | © 2025 |