Tavuk Şiş
Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane tavuk göğsü
- Çeri domates ( olağan küçük domatesleri de 4-6 ya bölerek de yapabilirsiniz)
- 4-5 tane kırmızı biber
- 4-5 tane yeşil biber
Sosu için :
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Toz kırmızı biber
- Kekik
Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosu için gerekli olan materyalleri küçük bir kapta karıştırıp üzerine küp küp doğradığımız tavuğumuzu koyalım ve güzelce karıştıralım.
- Üzerine strechle kaplayıp buzdolabına koyalım.
- 2-3 saat kadar bekletirseniz hoş marine olacaktır.
- Biberlerimizi ve domateslerimizi istediğiniz biçimde doğrayabilirsiniz, çeri domatesleri doğramanıza gerek yok ancak sizin isteğinize bağlı biçimde doğrayabilirsiniz.
- Tavuğumuzu çıkardıktan sonra şişimize domates-biber -tavuk-biber formunda dizebilirsiniz.
- Fırın tepsisine ya da borcama sar pişir kâğıdının beyaz kısmı üst gelecek biçimde tepsiye koyalım.
- Üzerine şişlerimizi koyup üzerine sar pişir kağıdındın alüminyum folyo üzere olan kısmı üstte kalacak biçimde üzerini kapatalım.
- 180 derecelik evvelden ısıtılmış fırına koyalım. Yaklaşık 40 dakika kadar bu türlü pişirelim.
- Sonrasında üzerindeki kâğıdı çıkarıp 5 dakika da üzerini kızartalım.
- Fırından çıktıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













