Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ yahut margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2.5 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Fındık yahut ceviz

Şerbet için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon dilimi ve bir kaç damla limon suyu

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbet hazırlanır.
  2. Şeker ve su eriyene kadar karıştırılır. Ocağa alınır.
  3. Ara orta karıştırılarak kaynadıktan sonra limon dilimi ve limon suyu eklenir.5 dk sonra ocaktan alınır. Büsbütün soğuması sağlanır.
  4. Hamur için; Un ve kabartma tozu hariç öteki gereçler karıştırılır.
  5. Sonrasında her ikisi de eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Unu yavaş eklemekte yarar var. Çok az artı yahut eksi değişiklik gösterebilir.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparılıp yuvarlak haller verilir.
  7. Margarin yahut tereyağ sürülmüş fırın kabına dizilir.
  8. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  9. Pişirme müddetinin 30 dk denetimli olması gerekir.
  10. Pişen sıcak hamurlar üzerine soğuk şerbet dökülür.
  11. Fındık yahut ceviz serpilerek şerbetin büsbütün çekmesi (yaklaşık 1-2 saat) beklenir.Tatlı servise hazırdır.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk İçin Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Şeftalili Granola Kavanozu (1 Kişilik)
Çıtır Tavuk
Fırında Soslu Karnabahar
Portakallı Ve Yulaflı Kek
Tencerede Sufle (2 Kişilik Tarif)
Hdabla | © 2025 |