Şekerpare
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2,5 yemek kaşığı yoğurt
- 2.5 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Fındık yahut ceviz
Şerbet için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- Çeyrek limon dilimi ve bir kaç damla limon suyu
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbet hazırlanır.
- Şeker ve su eriyene kadar karıştırılır. Ocağa alınır.
- Ara orta karıştırılarak kaynadıktan sonra limon dilimi ve limon suyu eklenir.5 dk sonra ocaktan alınır. Büsbütün soğuması sağlanır.
- Hamur için; Un ve kabartma tozu hariç öteki gereçler karıştırılır.
- Sonrasında her ikisi de eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Unu yavaş eklemekte yarar var. Çok az artı yahut eksi değişiklik gösterebilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparılıp yuvarlak haller verilir.
- Margarin yahut tereyağ sürülmüş fırın kabına dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Pişirme müddetinin 30 dk denetimli olması gerekir.
- Pişen sıcak hamurlar üzerine soğuk şerbet dökülür.
- Fındık yahut ceviz serpilerek şerbetin büsbütün çekmesi (yaklaşık 1-2 saat) beklenir.Tatlı servise hazırdır.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











