Pratik Ve Kusursuz Ekmek
Pratik Ve Kusursuz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- Alabildiği kadar ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
- 2 adet yumurta sarısı
Pratik Ve Kusursuz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu eleyerek yoğurma kasesine alalım, tuzu ve mayayı ekleyelim elimizle harmanlayalım, ılık suyu yavaş yavaş dökerek yoğuralım ele yapışan am çok cıvık bir hamur olmayacak o yüzden un eği yapmayın( fotoğraf basamağında tepside cıvıklığı mevcuttur )
- 15 dk kadar yoğurun, en son olarak sıvı yağı hamurun üzerine dökün streçleyip 45 dk mayalandırın.
- Tepsiyi yağlayın hamuru tepsiye yayın üzerine bir bez örtün 15 dk mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürün.
- 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin, birinci sıcağı çıkınca servise hazır afiyet olsun yorum takiplerinizi bekliyorum sevgiyle kalın ❤️.
Pratik Ve Kusursuz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










