Portakallı Kek ( Glütensiz Şekersiz)

Portakallı Kek ( Glütensiz Şekersiz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük uzunluk portakal
  • Yarım limon
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu bal
  • 1 yemek kaşığı dolusu pekmez
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın
  • 1 çay kaşığı dolusu zencefil tozu
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı glütensiz un ( a101’den aldım)

Üzerini süslemek için;

  • Pudra şekeri

Kalıbı yağlamak için;

  • Tereyağı

Portakallı Kek ( Glütensiz Şekersiz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakalın yarısını ve limonu küp küp doğrayıp robotla sıvı haline getirdim.
  2. Bütün malzemeleri( un kabartma tozu,vanilya tarçın zencefil) hariç öteki sıvı materyalleri portakalın üzerine alıp tekrar çekiyoruz ve son olarak toz materyalleri de ekleyip yaklaşık 1 dk rondodan geçiriyoruz.
  3. Tereyağıyla yağladığımız kalıba karışımı döküyoruz ve kalan yarım portakalıda ay formunda görseldeki üzere üzerine diziyoruz.
  4. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk altlı üstü pişiriyoruz. ( fırından fırına pişirme süreci değişebilir kürdanla orta ara içini denetim edin. ).
  5. Son olarak birinci sıcağı çıktığında kalıptan alıyoruz ve portakallı kısmı üste çeviriyoruz üzerini pudra şekeriyle süslüyoruz. Afiyet olsun 🫶🏻.

Portakallı Kek ( Glütensiz Şekersiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kalburabastı Namı Diğer Hurma Tatlısı
Tavuk Etli Patlıcan Sarma
Güveçte Sebze Graten
Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı )
Enfes Pizza
10 Dakikada Krep Pizza ( Tepside )
Hdabla | © 2025 |