Portakallı Kek ( Glütensiz Şekersiz)
Portakallı Kek ( Glütensiz Şekersiz) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük uzunluk portakal
- Yarım limon
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dolusu bal
- 1 yemek kaşığı dolusu pekmez
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı dolusu tarçın
- 1 çay kaşığı dolusu zencefil tozu
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı glütensiz un ( a101’den aldım)
Üzerini süslemek için;
- Pudra şekeri
Kalıbı yağlamak için;
- Tereyağı
Portakallı Kek ( Glütensiz Şekersiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakalın yarısını ve limonu küp küp doğrayıp robotla sıvı haline getirdim.
- Bütün malzemeleri( un kabartma tozu,vanilya tarçın zencefil) hariç öteki sıvı materyalleri portakalın üzerine alıp tekrar çekiyoruz ve son olarak toz materyalleri de ekleyip yaklaşık 1 dk rondodan geçiriyoruz.
- Tereyağıyla yağladığımız kalıba karışımı döküyoruz ve kalan yarım portakalıda ay formunda görseldeki üzere üzerine diziyoruz.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk altlı üstü pişiriyoruz. ( fırından fırına pişirme süreci değişebilir kürdanla orta ara içini denetim edin. ).
- Son olarak birinci sıcağı çıktığında kalıptan alıyoruz ve portakallı kısmı üste çeviriyoruz üzerini pudra şekeriyle süslüyoruz. Afiyet olsun 🫶🏻.
Portakallı Kek ( Glütensiz Şekersiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















