Çilekli Muzlu Yaş Pasta

Çilekli Muzlu Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için:

  • 4 oda sıcaklığında yumurta
  • 130 gram şeker (1 su bardağından bir parmak eksik)
  • 1 pk vanilya
  • 1,5 tatlı kaşığı silme kabartma tozu
  • 160 gram un (1,5 su bardağı)

Kreması için:

  • 1 poşet vanilyalı creme ole
  • 1 poşet krem şanti
  • 500 ml soğuk su

Ara katlar için:

  • 1 su bardağı şekerli süt
  • İstenilen meyve (çilek,muz…)

Dış kaplama ve dekor:

  • 1 poşet vanilyalı creme ole
  • 1 poşet krem şanti
  • Hindistan cevizi tozu
  • Fıstık tozu
  • Çilek

Çilekli Muzlu Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çemberli kalıbın tabanına fırın kağıdı serin ve fırını alt üst 180 derece ayarlayın.
  2. Pandispanya için derin bir kaba yumurta ve şekeri ekleyip en az 8-10 dk kadar çırpın. Bu sayede yumurta kabarıp hoş bir kıvam alacak.
  3. Un, vanilya ve kabartma tozunu farklı bir kaba eleyin.
  4. Kuru materyalleri iki seferde yumurta karışımına ekleyip spatula ile güzelce yedirin.
  5. Çok fazla karıştırıp havasını söndürmemeye çalışın.
  6. Kek harcını kalıba dökün ve ısınmış fırına verin.
  7. Yaklaşık 35-40 dk üstü güzelce kızarana dek pişirin.
  8. 30 dk sonunda uzun bir çöp şişle kekin ortasından batırın hamur yapışmıyorsa keki çıkarın.
  9. 35 dk sonunda hala pişmemişse üzerine alüminyum folyo ile kapatıp 5 dk daha pişirin.
  10. Keki fırından çıkarır çıkarmaz kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerine aksi çevirerek soğumaya bırakın.
  11. İç krema için geniş bir kaba 500 ml soğuk sütü, creme ole ve krem şantiyi ekleyip 3 dk çırpın.
  12. Keki enlemesinden 2 sefer kesin.
  13. Bir servis tabağına birtane keki koyun ve dilerseniz şekerli süt ile biraz ıslatın üzerine kremanın yarısını döküp yayın.
  14. Kremanın üzerine küp küp doğranmış çilekler koyun biraz kremadan sürün ve başka keki üzerine yerleştirin.
  15. Aynı süreci tekrarlayın bu kata dilerseniz dilimlenmiş muz koyabilirsiniz.
  16. Son kekide ekleyip sütle ıslatın.
  17. Pastanın dış kaplaması için tekrar birebir kremadan hazırlayın.
  18. Pastanın etrafını hafif olcak formda bu kremadan sıvayın ki kırıntılar kremaya yapışsın.
  19. Bu biçimde pastayı bir saat buzdolabında dinlendirelim.
  20. Ardından kalan krema ile pastayı tekrar düzgünce sıvayıp kalan krema ile üzerine dekor sıkalım.
  21. Ben yıldız uçlu duy kullandım.
  22. Kenarlarına toz antep ve hindistan cevizi kullandım.
  23. Pastayı servise kadar en az 3 saat yahut bir gece dinlendirelim.
  24. Dinlendikçe daha hoş aroması olcak. Afiyet olsun.

Çilekli Muzlu Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saçaklı Kadayıf
Böğürtlen, Ahududu Ve Damla Çikolatalı Muffin
Tahinli Kek
Tavuk Dünyası Şefin Tavası
Yeşil Mercimekli Ekmek
Sarımsak Püresi
Hdabla | © 2025 |