Düdüklüde Kuzu Gerdan
Düdüklüde Kuzu Gerdan Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 modül kuzu gerdan
- 4 adet küçük soğan
- 3 diş sarımsak
- 5-6 adet küçük patates
- 2 adet ortaboy havuç
- 1-2 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tuz ve pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 limon suyu
Düdüklüde Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Düdüklü tencereyi ocağa alın, sıvı yağı ekleyin ,ısınınca etleri içine yerleştirin ,önlü gerili beş dakika kadar mühürleyin.
- Daha sonra üzerine etlerin üzerine geçecek kadar 3-4 su bardağı sıcak su ek edin.
- Defne yaprağı ekleyip bu formda on dakika kadar kaynatın.
- Ardından ikiye bölmüş olduğunuz soğan ve patatesleri sarımsakları ve iri doğranmış havuçları üzerine ek edin baharatlarını ekleyin.
- Sosu için gerekli gereçleri pürüzsüz olacak halde çırpın etin suyundan bir iki kepçe ek edip güzelce karıştırın.
- Sosu etin üzerine ek edip karıştırın artık düdüklü tencerenin kapağını kapatın ,benim yemeğim 25 dakika da lokum üzere pişti siz tencerenizin pişme mühletine nazaran ayarlayabilirsiniz .
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌👌👌.
Düdüklüde Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















