Düdüklüde Kuzu Gerdan

Düdüklüde Kuzu Gerdan Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 modül kuzu gerdan
  • 4 adet küçük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 adet küçük patates
  • 2 adet ortaboy havuç
  • 1-2 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 limon suyu

Düdüklüde Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklü tencereyi ocağa alın, sıvı yağı ekleyin ,ısınınca etleri içine yerleştirin ,önlü gerili beş dakika kadar mühürleyin.
  2. Daha sonra üzerine etlerin üzerine geçecek kadar 3-4 su bardağı sıcak su ek edin.
  3. Defne yaprağı ekleyip bu formda on dakika kadar kaynatın.
  4. Ardından ikiye bölmüş olduğunuz soğan ve patatesleri sarımsakları ve iri doğranmış havuçları üzerine ek edin baharatlarını ekleyin.
  5. Sosu için gerekli gereçleri pürüzsüz olacak halde çırpın etin suyundan bir iki kepçe ek edip güzelce karıştırın.
  6. Sosu etin üzerine ek edip karıştırın artık düdüklü tencerenin kapağını kapatın ,benim yemeğim 25 dakika da lokum üzere pişti siz tencerenizin pişme mühletine nazaran ayarlayabilirsiniz .
  7. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌👌👌.

Düdüklüde Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sultan Kebabı
Karamelli, Bisküvili, Muhallebili Tatlı
Mercimekli Kinoa (Pcos Dostu – Bitkisel Protein – Lifli)
Fırında Taze Fasulye Kızartması
Karışık Kızartma
El Açması Baklava
Hdabla | © 2025 |