Revani

Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından biraz eksik süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon suyu ek ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın.
  3. Şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın.
  4. Keki hazırlayalım. Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda öteki materyalleri de ek ederek kek hamurunu güzelce çırpın.
  5. Hamuru yağlanmış büyük uzunluk borcama dökün.
  6. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
  7. Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün.
  8. Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
  9. Dinlenen tatlımızı dilimleyip, üzerine isteğe nazaran hindistan cevizi ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.

Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Kremalı Makarna
Yumurtalı Kısır
Lebeniye Çorbası
Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane)
Kakaolu Çikolatalı Pandispanya
Mayasız Pratik Lavaş
Hdabla | © 2025 |