Zeytinyağlı Taze Fasulye
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yakın taze fasulye
- 1 büyük bahçe domates
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı silme tozşeker
- 3 su bardağı su
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasülyeyi yıkayıp her birini 2 ye ya da üçe bölün ( isteğe bağlı olarak daha küçükte doğranabilir).
- Domatesi soyup rendeleyin soğanı da rendeleyin.
- Düdüklü tencerenin içine evvel fasulyeyi, sonra soğanı ,sonra domatesi koyun.
- Üzerine toz şekeri ,tuzu, zeytinyağı ve suyu koyun tencerenin ağzını kapatıp 30 dk orta ateşte pişirin ( düdüklü tencereye nazaran pişme müddeti değişebilir) afiyet olsun.
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







