Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Patates

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo patates (yaklaşık 5 orta boy)
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ya da 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı doğranmış domates ya da domates sosu
  • Çay kaşığının ucuyla tarçın
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri rendesi

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup ince dilimler halinde yuvarlak halde dilimliyoruz.
  2. Ardından soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  3. Sarımsakları da minik minik doğrayıp soğanla birlikte kavuruyoruz.
  4. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  5. Ardından salçayı ve domates sosunu ekleyip kısık ateşte 10 dk pişiriyoruz.
  6. En son baharatları ve tuzu ek edip güzelce karıştırıp altını kapatıyoruz.
  7. Kare borcam ya da onun büyüklüğünde bir tepsiye 2 sıra patates diziyoruz.
  8. Ardından kıymalı harcı patateslerin üzerine döküyoruz ve her tarafına yayıyoruz.
  9. Tekrardan kıymaların üzerine bir sıra daha patates diziyoruz.
  10. Aralarda kalan boşlukları da patatesle kapatıyoruz.
  11. Üzerine yarım su bardağı sıcak su gezdiriyoruz.
  12. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dk patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  13. Bu sırada beşamel sosu hazırlayalım. Sos tenceresine tereyağını alıp eritiyoruz.
  14. Unu ek edip kokusu çıkana kadar karıştırıp kavuruyoruz.
  15. Üstüne sütü ekleyip tel çırpıcı ile devamlı karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
  16. En son tuz ve karabiberini ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz.
  17. Fırındaki yemeğimiz piştiğinde fırından alıp üzerine beşamel sosu döküyoruz.
  18. Onun da üstüne kaşar peyniri rendesi serpiyoruz.
  19. Tekrardan fırına gönderip yaklaşık 10 dk peynirler eriyip kızarana kadar pişiriyoruz.
  20. Biraz dinlenirse yemeğiniz daha lezzetli olur. Afiyet olsun 🥰.

Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Anne Kurabiyesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cildi Işıldatan İçecek
Fırın Sütlaç
Hamur Kızartması
Ayva Tatlısı Tarifi| Gıda Boyası Yok Tamamen Doğal (Videolu)
Perişan Kurabiye
Beyaz Lahana Salatası
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet