Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye

Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 yumurta(sarı içine beyazı dışına bulamak için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 -3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam
  • Yumurta akı

Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısında tereyağ ve tüm materyalleri karıştırma kabına alıyoruz .
  2. Unu yavaş eklenmeli unu kalitesine nazaran dikkatli olunmalı ,ele yapışmayan bir hamur olacak.
  3. Ceviz içi büyüklüğünde hamurdan alıp biçim veriyoruz.
  4. Not:tavsiyem hamuru tepsiye yuvarlanıp bitince farklı bir kapta yumurta akına bulayıp çukur bir kapta biraz susam ekleyip 3 4 hamur modülünden atıp dairesel hareketlerle susam bu türlü daha âlâ yapışıyor hemde eliniz susam olmuyor.
  5. 190 -200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Arpa Şehriye Çorbası
Çıtır Tohum Kraker (Videolu)
Enginarlı Bahar Pilavı
Çilekli Kurabiye
Bulut Kek
Yalancı Tiramisu
Hdabla | © 2025 |