Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye
Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 yumurta(sarı içine beyazı dışına bulamak için)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 -3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Kavrulmuş susam
- Yumurta akı
Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında tereyağ ve tüm materyalleri karıştırma kabına alıyoruz .
- Unu yavaş eklenmeli unu kalitesine nazaran dikkatli olunmalı ,ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Ceviz içi büyüklüğünde hamurdan alıp biçim veriyoruz.
- Not:tavsiyem hamuru tepsiye yuvarlanıp bitince farklı bir kapta yumurta akına bulayıp çukur bir kapta biraz susam ekleyip 3 4 hamur modülünden atıp dairesel hareketlerle susam bu türlü daha âlâ yapışıyor hemde eliniz susam olmuyor.
- 190 -200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











