Yaş Pasta Yapımı (Videolu)

Yaş Pasta Üretimi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet 3 lü hazır pasta tabanı
  • 1 adet muz

Kreması için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı mısır nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzerine;

  • 200 grm sütlü çikolata
  • 1 paket kremşanti

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Yaş Pasta Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çikolatayı benmari eritelim, tabanları kalıptan çıkaralım.
  2. Erittiğimiz çikolatayı tavanın her tarafına fırça yardımı ile sürerek buzluğa kaldıralım ,donmasını sağlayalım .
  3. Kremayı süt, toz şeker, kakao, mısır nişastasını ekleyip karıştırarak ocağa alalım .
  4. Kaynayana kadar daima karıştırıp ocaktan indirelim .
  5. Sonrasında içersin bir tatlı kaşığı tereyağı ve bir paket vanilya ek ederek üzerine streçle kapatıp büsbütün soğumasını bekleyelimÇ
  6. Soğuyan kremayı çırpıcı ile güzelce karıştırarak sıkma torbasına alalım.
  7. Buzdolabından aldığımız kalıbı tabanına biraz krema öncelikle sürelim.
  8. Üzerine bir tane pasta tabanına koyalım ,sütle ıslatalım, üzerine krema muz biçiminde olacak formda her iki kat daha tıpkı halde hazırlayalım.
  9. Son katına yalnızca krema sürüp buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.
  10. 1 paket krem şanti üzerindeki tarife nazaran hazırlayalım ,sıkma torbasını alalım, dolaptan aldığımız pastayı kalıptan çıkarmak için bir bıçağını ucunu hafif ısıtarak birkaç yerinden delerek hava almasını sağlayıp sonrasında keserek nazikçe kalıptan çıkaralım.
  11. Üzerine dilediğiniz formda süsleyebilirsiniz krem şanti ile süsledikten sonra dilimleyip servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız 👇

Yaş Pasta İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ezogelin Çorbası
Yumuşacık Poğaça Tarifi (İnstat Mayalı)
Tuzsuz Nafiye
Portakallı Kek
Fırında Patlıcan Yemeği
Çiçekli Tart
Hdabla | © 2025 |