Peynir Dolgulu Kabak Ruloları

Peynir Dolgulu Kabak Ruloları Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane kabak

Kabakları fırınlamak için;

  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Dolgusu için;

  • 200 gram labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı ricotta peyniri
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 5-6 kol fesleğen
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 kutu domates püresi
  • Karabiber
  • 7 kısım fesleğen
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Karabiber tuz
  • Toz kırmızı biber

Püre için;

  • Zeytinyağ
  • Fesleğen
  • Baharatlar

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar
  • Mozerella peyniri

Peynir Dolgulu Kabak Ruloları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları hazırlayın: kabakları boylamasına 0. 5-0. 6 cm kalınlığında dilimleyin.
  2. Ardından üzerlerine zeytinyağı, tuz, toz biber ve karabiberi karıştırıp sürün.
  3. 200°c’de fırında 10 dakika pişirin.
  4. İç harcı hazırlayın: bir kasede ricotta, parmesan, labne, fesleğen, sarımsak, tuz, karabiber ve yumurtayı uygunca karıştırın.
  5. Ruloları yapın: her bir kabak diliminin içine bir ölçü iç harç koyun ve rulo biçiminde sarın.
  6. Fırına güçlü bir kabın ya da borcamın tabanını hazırladığınız domates sosuyla kaplayın, akabinde kabak rulolarını içine yerleştirin.
  7. Üzerine biraz daha domates sosu gezdirin ve son olarak rendelenmiş kaşar ve mozerella peynir serpiştirin.
  8. 200 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişirin afiyet olsun!!.

Peynir Dolgulu Kabak Ruloları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bademli Kurabiye
Domatesli Bulgur Pilavı
Yağda Kızarmış Alabalık
Firuze Tatlısı
Çilekli Baton Pasta
Tam Ölçülü Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |