Kuru Kayısı Reçeli (Detaylarıyla)

Kuru Kayısı Reçeli (Detaylarıyla) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg kuru kayısı
  • Yarım kg toz şeker
  • 8 su bardağı sıcak su (200 ml)
  • Yarım tatlı kaşığı limon tozu

Kuru Kayısı Reçeli (Detaylarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kayısılar yıkanıp uygun bir tencereye alınır.
  2. Üzerine sıcak su dökülüp ağzı kapatılarak bir gece bekletilir.
  3. Sabah tıpkı su ile tencere ocağa konur.
  4. Orta ateşte kaynaması beklenir.
  5. Bu süreçte kaşık yardımıyla kayısılar yara almadan yavaşça orta ara karıştırılır.
  6. Bu karıştırma süreci reçel pişme müddetince birebir biçim aralıklarla devam etmeli.
  7. Kaynadıktan 10 dk sonra şeker ilave edilir.
  8. 8 dk daha kaynatılıp limon tozu atılır.
  9. 30 dk sonra ocaktan alınır.
  10. Reçelin üzeri fotoğrafta görüldüğü üzere köpük köpük olmalıdır.

Kuru Kayısı Reçeli (Detaylarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Simit Poğaça
Portakallı Kek
Yeni Gelin Pastası
Adana Usulü Muzlu Süt
Brownie Cheesecake (Mandalinalı)
Lolipop Börek
Hdabla | © 2025 |