Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Üzeri için:

  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı şeker

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve keki beyaz köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Portakal suyu, sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpıyoruz.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz.
  4. Borcamımızı yağlayıp kek harcımızı döküyoruz.
  5. 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında 35 dk pişiriyoruz(fırınınızın pişirmesine nazaran denetimi pişirin).
  6. Kekimizi fırına koyduktan sonra sosumuza başlayalım.
  7. Bir tavaya şeker, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu alalım.
  8. Tavayı ocağımıza alıp 10 dk pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
  9. Kekimiz piştikten sonra 5 dk bekleyip sosumuz da ılıkken üzerine dökelim.
  10. Kekimizi 1-2 saat dinlendirip servis edelim.Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaprak Ciğer Tava
Tek Kişilik Akışkan Sufle
Patatesli Ve Ispanaklı Gözleme
Yaban Mersinli Kefir Smoothie
Orjinal Tiramisu
Fıstıklı Antep Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |