Tepsi Köftesi

Tepsi Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1/2 (yarım) bağ maydanoz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay bardağı galeta unu ( diyet için çekilmiş yulaf unu olabilir)
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Tepsi Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri yıkayıp hazırlıyoruz.
  2. Maydanozu ayıklayıp domates biberler ile küçük küçük doğruyoruz.
  3. Kıymayı derin bir kaba alıp, doğranmış gereçleri ,baharatları ekleyip düzgünce yoğuruyoruz.
  4. Büyük fırın tepsisine alıp büyük kısmına denk gelecek biçimde yayıyoruz .
  5. Sekiz kesime ayırıp kalan boşluğa domates biber yerleşiyoruz ( isteğe bağlı sayısı ).
  6. 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Tepsi Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Dakikada Pamuk Poğaça
Salçalı Sosis Tava
Yeşil Mercimekli Semizotlu Borani
Elmalı Tart Tarifi
Tane Tane Basmati Pirinç Pilavı
Çörek Otlu Peynirli Toplar
Hdabla | © 2025 |