Tepsi Köftesi
Tepsi Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kıyma
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1/2 (yarım) bağ maydanoz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay bardağı galeta unu ( diyet için çekilmiş yulaf unu olabilir)
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tepsi Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri yıkayıp hazırlıyoruz.
- Maydanozu ayıklayıp domates biberler ile küçük küçük doğruyoruz.
- Kıymayı derin bir kaba alıp, doğranmış gereçleri ,baharatları ekleyip düzgünce yoğuruyoruz.
- Büyük fırın tepsisine alıp büyük kısmına denk gelecek biçimde yayıyoruz .
- Sekiz kesime ayırıp kalan boşluğa domates biber yerleşiyoruz ( isteğe bağlı sayısı ).
- 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tepsi Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












