Yoğurtlu Fasulye Mezesi
Yoğurtlu Fasulye Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram taze fasulye
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Sosu için;
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 avuç kıyılmış dereotu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu
- Fasulyenin yarısı öteki yarısı üzeri için
Yoğurtlu Fasulye Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- HFasulyeleri yıkayıp verev biçiminde keselim.
- Uygun bir tencerede sıvı yağ ile fasülyeleri kavuralım.
- Üzerine tuz ve sarımsak tozu ekleyip karıştıralım.
- Kapalı formda aralıklı pisene kadar karıştıralım.
- Fasulyeler pistikten sonra kenara alalım.
- Uygun bir kaseye 2 su bardağı yoğurt,dereotu, tuz ve baharatlar ve pişmiş olan fasulyelerin yarısını üzerine ekleyip karıştıralım.
- Servis tabağına alarak yayalım.
- Geriye kalan fasulyeleri üzerine yerleştirip afiyetle yiyebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.
Yoğurtlu Fasulye Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















