Yoğurtlu Fasulye Mezesi

Yoğurtlu Fasulye Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

Sosu için;

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 avuç kıyılmış dereotu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • Fasulyenin yarısı öteki yarısı üzeri için

Yoğurtlu Fasulye Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. HFasulyeleri yıkayıp verev biçiminde keselim.
  2. Uygun bir tencerede sıvı yağ ile fasülyeleri kavuralım.
  3. Üzerine tuz ve sarımsak tozu ekleyip karıştıralım.
  4. Kapalı formda aralıklı pisene kadar karıştıralım.
  5. Fasulyeler pistikten sonra kenara alalım.
  6. Uygun bir kaseye 2 su bardağı yoğurt,dereotu, tuz ve baharatlar ve pişmiş olan fasulyelerin yarısını üzerine ekleyip karıştıralım.
  7. Servis tabağına alarak yayalım.
  8. Geriye kalan fasulyeleri üzerine yerleştirip afiyetle yiyebilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.

Yoğurtlu Fasulye Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Pankek
Buzluk İçin Yaprak Sarması (Videolu)
Gavalı Reçeli
Tohum Krakeri
Ahududu Cookie
Beşamel Soslu Fırın Makarna
Hdabla | © 2025 |