Erişte Salatası

Erişte Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- ️2 su bardağı erişte
- ️1 kase mısır (200 gr)
- ️3 adet közlenmiş kapya biber (1 adet biberin yarısını üzeri için kullandım)
- ️1 tutam dereotu
- ️8 adet kornişon turşu
- ️1 kase yoğurt
- ️Tuz
Sosu için;
- ️2 yemek kaşığı tereyağ
- ️Yarım su bardağı ceviz (isteğe bağlı)
- ️Kapya biber
Erişte Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Erişteyi pilav pişirir üzere demleme tarzı pişirip soğutalım.
- Köz biber, turşu ve dereotunu doğrayalım.
- Bir kasede yoğurt ve tuzu karıştıralım.
- Diğer malzemeleride ekleyip karıştıralım.
- Üzerinin sosu için yağ ve biberi kavurup hazırladığımız salatanın üzerine gezdirelim. Erişte salatamız hazır. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🥰
Erişte Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













