Erişte Salatası

Erişte Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • ️2 su bardağı erişte
  • ️1 kase mısır (200 gr)
  • ️3 adet közlenmiş kapya biber (1 adet biberin yarısını üzeri için kullandım)
  • ️1 tutam dereotu
  • ️8 adet kornişon turşu
  • ️1 kase yoğurt
  • ️Tuz

Sosu için;

  • ️2 yemek kaşığı tereyağ
  • ️Yarım su bardağı ceviz (isteğe bağlı)
  • ️Kapya biber

Erişte Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Erişteyi pilav pişirir üzere demleme tarzı pişirip soğutalım.
  2. Köz biber, turşu ve dereotunu doğrayalım.
  3. Bir kasede yoğurt ve tuzu karıştıralım.
  4. Diğer malzemeleride ekleyip karıştıralım.
  5. Üzerinin sosu için yağ ve biberi kavurup hazırladığımız salatanın üzerine gezdirelim. Erişte salatamız hazır. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🥰

Erişte Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gelin Pastası
Miflöylü Yufkalı Börek
Keten Tohumlu Akdeniz Salata
Balkabağı Şekilli Poğaça (Poğaça Şov)
Kahve Sunumları
Kahvaltılık Biber Dolması
Hdabla | © 2024 |