Cheesecake Tadında Kek (Videolu)

Cheesecake Tadında Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 170 gram şeker (1 su bardağı )
  • 3 adet yumurta
  • 200 ml süt (1 su bardağı)
  • 120 ml sıvı yağ (1çay bardağı)
  • 120 ml soda (1çay bardağı)
  • 50 gram kakao (3 yemek kaşığı)
  • 300 gram un (2,5 su bardağı)
  • 1 paket kabartma tozu

Dolgu materyali:

  • 250 gram mascarpone yahut krem peynir
  • 1 adet yumurta
  • 30 gram pudra şekeri (2 yemek kaşığı)

Cheesecake Tadında Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek hamurunu hazırlayın: şeker ve yumurtaları derin bir kapta uygunca çırpın.
  2. Süt, sıvı yağ ve sodayı ekleyip karıştırın.
  3. Kakao,un ve kabartma tozunu da ekleyin.
  4. Tüm gereçler spatula ile homojen olana kadar karıştırın.
  5. Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün.
  6. Dolgu gereci hazırlanması;geniş bir kapta mascarpone,pudra şekeri ve yumurtayı pürüzsüz olana kadar çırpın.
  7. Kalıptaki kekin üzerine dolgu kremasını,kaşıkla aralıklı koyun.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiştirin. Dilimleyip servis edebilirsiniz.

Cheesecake Tadında Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı İç Bakla ( Egenin Lezetlerinden )
Fissler Düdüklüde Pratik Mercimek Çorbası
Bisküvi Pasta
Tavuk Baget Kızartma
Orman Meyveli Beyaz Çikolatalı Pasta
Kahvaltılık Domates Sos
Hdabla | © 2025 |