Petifür Pasta (Yalancı Cheesecake)

Petifür Pasta (Yalancı Cheesecake) Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz yada fındık

Ara kreması;

  • 2 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 300 gram labne
  • 5 kaşık pudra şekeri ( 100 gram )
  • Krema ( isteğe bağlı )

Üzeri için;

  • 350 g vişne
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Fıstıklı üst kat;

  • 1 kutu sıvı krema
  • 2 kaşık antep fıstığı kreması

Çikolatalı üst katman;

  • 1 kutu sıvı krema
  • 150 gram kare bitter çikolata

Petifür Pasta (Yalancı Cheesecake) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı için rondoda un haline getirdiğimiz burçak bisküvinin üzerine eritilmiş tereyağını ek edip karıştıralım.
  2. Bisküvili harcımızı tabanına pişirme kağıdı serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza boşaltalım bastırarak yerleştirelim.
  3. Kremasını hazırlayıncaya kadar kalıbı buzdolabında bekletelim.
  4. Kreması için uygun bir kapta krem şanti ve sütü çırpalım.
  5. Krem şantinin istediğimiz üzere katı bir kıvam alması için sütün soğuk olması sahiden çok değerli.
  6. Krem şanti gereğince yoğunlaştığında suyu süzülmüş labne peynirini ekleyerek tekrar çırpalım.
  7. Bisküvilerimizi dolaptan alarak kremamızı boşaltalım ve eşit halde güzelce yayalım.
  8. Tatlımızı 1 gece buzdolabında bekletelim.
  9. Üzeri için tencereye vişne, toz şeker ve suyu alalım.
  10. Bu formda 1 saat buzdolabında bekletelim.
  11. Tencereyi ocağa alalım ve üzerine su ile çözdürdüğümüz nişastayı ek edelim.
  12. Vişneler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  13. Daha sonra blender ile ezerek püre haline getirelim.
  14. Birkaç dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.
  15. Tatlımızı dolaptan alarak üzerine büsbütün sıcaklığı çıkan vişne sosunu gezdirelim. Yada bir paket kremayı benmari yoluyla ısıtalım içine 2 kaşık antep fıstığı kreması ekleyerek karıştıralım.
  16. Homojenize olunca tatlımızın üstüne dökelim. Yada kremamızı benmari yoluyla ısıtalım içine çikolatalarımızı atıp uygunca karıştıralım.
  17. Tatlımızın üstüne dökelim.
  18. Cheesecake i en az 3 saat kadar buzdolabında bekletelim.
  19. Daha sonra dikkatli bir halde kalıptan çıkartalım.
  20. Dilediğimiz halde süsleyip dilimledikten sonra servis edelim. Afiyet olsun :).

Petifür Pasta (Yalancı Cheesecake) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Pasta
Brownie Cookie
El Açması Patatesli Börek
Fındıklı Bardak Tatlısı
Tahinli Ve Bademli Un Helvası
Nutellalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |