Orman Meyveli Kurabiye

Orman Meyveli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yarım pk Dr.oetker orman meyveli tozu
  • 120 gram sütlü çikolata (solid )

Üzeri için;

  • Ahududu ve ya böğürtlen reçeli

Orman Meyveli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kurabiyenin hamurunu hazırlayalım öncelikle sıvı yağ pudra şekerini yoğuralım sonra öbür gereçleri de ekleyip yoğuralım orta sertlikle bir kurabiye hamuru olacak.
  2. Ardından doğradığımız çikolataları kurabiye hamuruna ekleyip yoğurmaya devam edelim çikolata kesimleri hamur içinde erimesine müsaade vermeyelim.
  3. Kurabiyelere yuvarlak formlar verip 175 derece fırına verelim 7 dk sonra fırından çıkarıp ortasını bir oklava ya da bir aparat yardımıyla çukurlar oluşturalım.
  4. Sonra tekrar kurabiyeleri fırına verelim denetimli bir biçimde 8/10 dk pişme müddeti olacaktır.
  5. Ardından fırından çıkardığımız kurabiyelerin ortasına bir çay kaşığı reçelimizden dökelim dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Orman Meyveli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Özbek Pilavı
Airfryerda Közlenmiş Patlıcan (Yumuşacık)
El Açması Otlu Börek
Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası
Mercimek Köftesi
Fırında Beşamel Soslu Köfte
Hdabla | © 2025 |