Orman Meyveli Kurabiye
Orman Meyveli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yarım pk Dr.oetker orman meyveli tozu
- 120 gram sütlü çikolata (solid )
Üzeri için;
- Ahududu ve ya böğürtlen reçeli
Orman Meyveli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kurabiyenin hamurunu hazırlayalım öncelikle sıvı yağ pudra şekerini yoğuralım sonra öbür gereçleri de ekleyip yoğuralım orta sertlikle bir kurabiye hamuru olacak.
- Ardından doğradığımız çikolataları kurabiye hamuruna ekleyip yoğurmaya devam edelim çikolata kesimleri hamur içinde erimesine müsaade vermeyelim.
- Kurabiyelere yuvarlak formlar verip 175 derece fırına verelim 7 dk sonra fırından çıkarıp ortasını bir oklava ya da bir aparat yardımıyla çukurlar oluşturalım.
- Sonra tekrar kurabiyeleri fırına verelim denetimli bir biçimde 8/10 dk pişme müddeti olacaktır.
- Ardından fırından çıkardığımız kurabiyelerin ortasına bir çay kaşığı reçelimizden dökelim dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Orman Meyveli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






