Kavanoz Tatlısı

Kavanoz Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo çilek

Krema için ;

  • 3 su bardağı un
  • 3 Türk kahvesi bardağı un
  • 3 Türk kahvesi bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Alt taban için ;

  • Kakaolu bisküvi
  • Tereyağ

Kavanoz Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kakaolu bisküvileri rondodan geçirip erittiğiniz tereyağıyla karıştırıp alt taban elde ediniz.
  2. Geniş bir tencereye krema için süt ,un, şeker alıp karıştırın, biraz ağırlaşınca yumurta ,vanilya ve tereyağ koyup fokurdayıncaya kadar karıştırınız.
  3. Kavanozu hazırlamaya geçelim.
  4. Alt bisküvi harcını bir kaşık yardımı ile koyunuz.
  5. Ardından pastacı kremamız ve doğranan çilekler ile servis ediniz.
  6. Gerçekten havalı ve catering firmalarınınki kadar lezzetli bir seçenek olacak.

Kavanoz Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek (Şekersiz Sayılır)
Raffaello Cookies
Kıvamı Asla Şaşmayan Un Helvam
Hasan Paşa Köfte
Köz Patlıcan Ve Biber Yatağında Mantı
Kremalı Soya Soslu Tavuk
Hdabla | © 2025 |