Bisküvi Pasta
Bisküvi Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gr petibör bisküvi
- 1 paket kakao
- 1,5 bardağı süt
Pastayı kaplamak için krem şanti;
- 8 yumurta beyazı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 bıçak ucu tuz
Pastanın üzeri için;
- Hindistan cevizi baharatı
- Kavrulmuş kadayıf parçacıkları
- Öğütülmüş fıstıklar
Bisküvi Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kakaoyu derin bir tencereye alın, tüpü açmadan evvel içine sütü ekleyip kakao ve sütü topaklanma gidene kadar çırpın.
- Ardından tüpü açıp kakao kreması oluşuncaya kadar kısık ateşte yavaş yavaş karıştırın. Kakao kreması hazır ♨️.
- Veee krem şanti için de; 8 adet yumurta beyazını derin bir kaba alıp içine toz şekerini ve tuzu ek edip krem şanti kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpın.
- Ardından kakao kreması sıcak iken bisküvileri dik bir halde ortasına kakao kremasını sürerek dizin. Pastanın uzunluğu sizin kararınız ♨️♨️.
- Dizme sürecinden sonra krem şanti ile etrafını kapatın.
- Üzerine hindistan cevizi baharatını, kavrulmuş kadayıf parçacıklarını ve öğütülmüş fıstıkları serpin. Afiyet olsun ♨️🤍.
Bisküvi Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







