Zeytinli Kuru Domatesli Mini Ekmekler

Zeytinli Kuru Domatesli Küçük Ekmekler Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 artı çeyrek su bardağı un
  • 1,5 su bardağına yakın ılık su
  • 4 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi (isteğe bağlı)
  • 5 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin
  • 4-5 kesim kadar dilimlenmiş kuru domates

Zeytinli Kuru Domatesli Küçük Ekmekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri 2 dk kadar yoğurun.Hafif ele yapışan bir hamur olacak.
  2. Üzerini streç sinema ile örtüp 20 dk dinlendirin.
  3. Elinizle yuvarlayarak mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
  4. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Üzerine pak bir bez örtüp 30 dk dinlendirin.
  6. Daha sonra üzerilerine un serpin.
  7. Bir bıçak yardımıyla üzerilerini çizin.
  8. 180° evvelce ısıtlılmış fırında 35 dk. Kadar pişirin. Afiyet olsun.

Dilerseniz kekikte ekleyebilirsiniz :).

Zeytinli Kuru Domatesli Küçük Ekmekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patlıcan Karnıyarık
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Mücver
Balkabağı Pasta (Pandispanya)
Patates Topları (Yudum Yudum Mutluluk)
Yan Yana (Eli Böğründe)
Fırında Lokum Gibi Patatesli Biftek Tarifi
Nohutlu Patlıcan Tava
Hdabla | © 2025 |