Zeytinli Kuru Domatesli Mini Ekmekler

Zeytinli Kuru Domatesli Küçük Ekmekler Tanımı İçin Malzemeler
- 4 artı çeyrek su bardağı un
- 1,5 su bardağına yakın ılık su
- 4 tatlı kaşığı instant maya
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi (isteğe bağlı)
- 5 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin
- 4-5 kesim kadar dilimlenmiş kuru domates
Zeytinli Kuru Domatesli Küçük Ekmekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri 2 dk kadar yoğurun.Hafif ele yapışan bir hamur olacak.
- Üzerini streç sinema ile örtüp 20 dk dinlendirin.
- Elinizle yuvarlayarak mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine pak bir bez örtüp 30 dk dinlendirin.
- Daha sonra üzerilerine un serpin.
- Bir bıçak yardımıyla üzerilerini çizin.
- 180° evvelce ısıtlılmış fırında 35 dk. Kadar pişirin. Afiyet olsun.
Dilerseniz kekikte ekleyebilirsiniz :).
Zeytinli Kuru Domatesli Küçük Ekmekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



