Cacıklı Fellah Köfte (Videolu)
Cacıklı Fellah Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çorba kaşığı salça (domates-biber karışık)
Sosu için;
- 2 tane domates
- 6 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 kaşık salça (domates-biber karışık)
- Maydanoz
Cacık için;
- Semizotu
- Sarımsaklı yoğurt
Cacıklı Fellah Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru 1,5 su bardağı kaynar su ile ıslatıyoruz.
- Üzerini çabucak kapatıyoruz 10 dk demlendiriyoruz.
- Üzerine irmik ekliyoruz.
- Un, yumurta, baharatları ve salçayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Su vererek yoğuruyoruz, çok katı olmayan bir bulgur köftesi elde ediyoruz.
- Fındık büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayıp serçe parmağımız ile çukurlaştırıyoruz. (ben biraz büyük yapmış oldum siz daha küçük yuvarlayın, hem daha çok çıkar) küçük bir kaseye su koyup elinizi ıslatırsanız kolaylıkla biçim verirsiniz.
- Domatesleri rendeliyoruz. Maydanozu ve sarımsağı doğruyoruz.
- 1 litre kaynar suyu tencere döküyoruz.
- Tuz ve yarım limon sıkıyoruz. 10 dk köfteleri pişiriyoruz.
- -tavaya yağı döküyoruz, sarımsağı ekliyoruz.
- Salçasını ve domatesi ekliyoruz.
- Domates sosunun içerisine haşladığımız suyun içerisinden de alarak kıvamını akıcı hale getiyoruz.
- Bir tutam maydanozu da ekledikten sonra sosumuzu köftelerle buluşturuyoruz.
- Semizotu ile hazırladığımız cacıkla servis ediyoruz.
- Üzerini doğradığımız maydanoz ve pulbiberle süslüyoruz. Afiyet olsun.
Cacıklı Fellah Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






