Patatesli Bazlama

Patatesli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • ️1 su bardağı süt
  • ️1 su bardağı su
  • ️1 yemek kaşığı tuz
  • ️1 tatlı kaşığı maya
  • ️5-6 su bardağı un

İç harcı için;

  • ️5 adet orta uzunluk patates
  • ️4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ️1 yemek kaşığı salça
  • ️ Tuz
  • Kırmızıbiber
  • Karabiber
  • ️ 4 yemek kaşığı su

Üzeri için;

  • ️Tereyağ

Patatesli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; un hariç bütün materyalleri bir kaba alalım. Unu denetimli ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamuru yarım saat dinlendirelim.
  2. İç harcı için; patatesi haşlayalım. Hoşlanan patatesi soyup püre biçiminde ezelim.
  3. Tavaya sıvı yağı koyup ocağa alalım. Başka malzemeleride ekleyip patatesi 3-4 dakika kavuralım. Kenara alıp soğumasını sağlayalım. Soğuyan patatesi yuvarlak form verelim.
  4. Mayalanan hamuru beze yapıp 10 dakika dinlendirelim. Dinlenen bezeleri tabak büyüklüğünde açıp ortasına patates toplarından koyup tekrar beze yapalım. Bu halde 10-15 dakika dinlendirip ince olacak halde açalım.
  5. Isıttığımız tavada pişirip üzerini tereyağ ile yağlayalım. Patatesli bazlamamız hazır. Yapacak olanlara afiyet olsun 🌸

Patatesli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kinoadan Sağlıklı Ve Lezzetli Kısır
Dolma Yaprak Sarması
Sacda Et Sote
Efsane Gözleme (Kahvaltı İçin Vazgeçilmez)
Cacık
Dubai Tartolet
Hdabla | © 2024 |