Patatesli Tavuk Kanat
Patatesli Tavuk Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kilo tavuk kanat
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates biber salçası
- 1 rer tatlı kaşığı tuz
- Pul biber
- Toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak rendelenmiş
Ayrıca;
- 6 adet orta uzunluk patates
Patatesli Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk kanatları temizleyip ortadan ikiye bölüp üzerine iki üç çizikler atıp kenara alın.
- Sosu için gerekli gereçleri derin bir kabın içinde güzelce karıştırın kanatları içine alıp güzelce harmanlayın.
- Üzerini streç sinema ile kapatıp buzdolabında en az iki saat bekletin ben akşamdan hazırlayıp sonraki gün pişiriyorum.
- Daha sonra fırın kağıdı serili tepsiye dizin soymuş olduğunuz patatesleri elma dilimi formunda kesip kalan sosa bulayıp kanatların yanına dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin istediğiniz biçimde sıcak servis edin afiyet olsun 😋.
Patatesli Tavuk Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















