Belen Tava

Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 25-30 adet arpacık soğan yada iki adet ortaboy soğan da olur
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2-3 adet kabuğu soyulmuş domates
  • 1 yemek kaşığı domates biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve kırmızı toz biber
  • 1 rer çay kaşığı karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ

Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etinizi uygun bir fırın kabına alın ,üzerine soğanları iri doğranmış zerzevatları ,salça ,sıvı yağ ,su ve baharatlarını ek edip güzelce harmanlayın .
  2. Üzerine defne yaprağı ve tereyağı ekleyip ıslatmış olduğunuz fırın kağıdı ile güzelce kapatın.
  3. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında bir saat kadar pişirin.
  4. Üzerindeki kağıdı çekip yaklaşık 15-20 dakika daha denetimli olarak pişirin.
  5. Ben güveçte pişirdim siz istediğiniz üzere ister güveçte isterseniz fırın kabında pişirebilirsiniz, afiyet şifa olsun 👌👌🥰.

Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Asya Usulü Çıtır Köfte
Basmati Pilavı (Mantarlı Ve Havuçlu)
Salatalıklı Patlak Doyurucu Alternatif
Tavuk Tantuni ( Ev Yapımı)
Muzlu Kek
Tadına Doyum Olmayan Mantarlı Biberli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |