Sosisli Bohça Börek

Sosisli Bohça Börek Tanımı İçin Malzemeler

Böreği sarmak için hamur olarak:

  • 4 yaprak baklava yufkası (ya da 2 adet olağan yufka dörde bölünmüş)
  • Tereyağı/zeytinyağı (yufkaları yağlamak için)

Börek içi :

  • 4 adet dana sosis
  • 1 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi (veya balzamik)
  • 2 yemek kaşığı taze kaşar rendesi + 1 yemek kaşığı parmesan rendesi
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardal (her bohça için iç harca az ölçüde sürülecek)
  • Bir tutam kekik yahut taze biberiye (isteğe bağlı)

Üzerine süslemek için:

  • 1 yumurta sarısı (üstü için)
  • Susam yahut haşhaş tohumu (isteğe bağlı)

Sosisli Bohça Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sosisleri kızart: hafif yağda yalnızca dışını mühürleyin. İçleri fırında pişecek.
  2. Soğanları karamelize edin: tereyağında soğanları yumuşayana kadar kavur, esmer şeker ve sirkeyi ekle. Altın renk alana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  3. Yufkaları hazırla: her bir baklava yufkasını yağla ve 2 kat üst üste koyun. Orta kısmına bir çay kaşığı dijon hardal sürün.
  4. İç harcı yerleştir: üzerine 1 tatlı kaşığı karamelize soğan koyun. Üstüne sosis yerleştirin. Peynir karışımını (taze kaşar + parmesan) ve kekiği serpiştirin.
  5. Bohça biçiminde kapat: yufkanın dört ucunu üstte toplayıp bohça üzere büzün. Yeşil soğan sapı yahut mutfak ipiyle bağlayabilirsiniz.
  6. Üzeri için: yumurtayla üstünü parlatın, susam serpiştirin.
  7. Pişirme: 190°c fırında 15-20 dakika, üzeri altın renk olana kadar pişirin.

Sosisli Bohça Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bidonda Yaprak Salamura
Kadayıflı Magnolia (Dubai Çikolatası İçerikli)
Tereyağlı Cevizli Ev Baklavası
Glutensiz Kırmızı Mercimekli Tuzlu Kek
Kaşar Peynirli Çıtır Milföy Susamlı Simitler
Etsiz Taze Bamya Yemeği
Hdabla | © 2025 |