Tahinli Kek
Tahinli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (yumurta büyüklüğüne nazaran değişiyor)
Üzeri için:
- 1 su bardağı tahin
Tahinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyaller oda sıcaklığında olsun.
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- Sonrasında süt ve yağı ekleyelim çırpalım.
- Sonra kuru gereçleri ekleyelim.
- Katı yahut sıvı bi harç olmasın.
- Sonrasında sıvı yağ ile yağladığımız kalıbımıza harcımızı dökelim.
- Bir bardak tahini yemek kaşığı yardımıyla dilediğimiz üzere dökelim.
- Benim kalıbım yuvarlaktı dilim dilim keser üzere döktüm biraz da kaşıkla harca geçmesi için çizdim, pişince tahin dökülen yerlerden ayrılıyor çok hoş bir manzara oluyor.
- 180 derece de “ısıtılmamış” fırında 35 dk pişirdim. Afiyet olsun.
Tahinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









