Kabak Dolması

Kabak Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 300 gram kadar kıyma
  • Damak tadınıza nazaran karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

Üzerine için;

  • 500 gram yoğurt (ben 2 büyük kase kattım)
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yağ
  • Pul biberi

Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların ikiye bölüp tuzlayalım (tuz kabağı yumuşattığı için kolay oyulmasını sağlar).
  2. İç harcı için pirinç yağ et ve baharatları düzgünce karıştıralım.
  3. Tuzladığımız kabakların içini oyup hazırladığımız harcı doldurup tencereye yerleştirelim.
  4. Üzerine az tuz serpiştirip suyu ek ettikten sonra pişirmek için ocağa alalım.
  5. Kaynadıktan sonra ateşini kısalım.
  6. Piştikten sonra altını kapatıp servis tabağına yerleştirelim.
  7. Sarımsağı soyup ezecek yardımı ile ezip yoğurtla uygunca karıştıralım, kabakların üzerine gezdirelim.
  8. Yağı kızartıp pulbiberi ek edelim ,yoğurdun üzerine gezdirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Kabak Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Eczacıdan Şifası İçinde Zerdeçallı Nohutlu Diyet Salata Tarifi
Tahinli Cevizli Poğaça
Kerebiç Tatlısı
Sebzeli Pizza Tarifi
Etli Sultan Kebabı
Trabzon Yağlı Pidesi
Hdabla | © 2025 |