Kabak Dolması
Kabak Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1 su bardağı pirinç
- 300 gram kadar kıyma
- Damak tadınıza nazaran karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
Üzerine için;
- 500 gram yoğurt (ben 2 büyük kase kattım)
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı yağ
- Pul biberi
Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakların ikiye bölüp tuzlayalım (tuz kabağı yumuşattığı için kolay oyulmasını sağlar).
- İç harcı için pirinç yağ et ve baharatları düzgünce karıştıralım.
- Tuzladığımız kabakların içini oyup hazırladığımız harcı doldurup tencereye yerleştirelim.
- Üzerine az tuz serpiştirip suyu ek ettikten sonra pişirmek için ocağa alalım.
- Kaynadıktan sonra ateşini kısalım.
- Piştikten sonra altını kapatıp servis tabağına yerleştirelim.
- Sarımsağı soyup ezecek yardımı ile ezip yoğurtla uygunca karıştıralım, kabakların üzerine gezdirelim.
- Yağı kızartıp pulbiberi ek edelim ,yoğurdun üzerine gezdirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Kabak Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










