Adana Usulü Kuru Dolma
Adana Yolu Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- Kişi sayısına nazaran kurutulmuş patlıcan (ben 20 tane çıkardım)
- 2 adet kabuğu soyulmuş domates
- 10 yemek kaşığı pirinç (20 patlıcan için)
- 200 gram yağlı dana kıyma
- 1 yemek kaşığı dolusu margarin
- 1 yemek kaşığı kadar biber salçası
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzerine:
- Yemeğin suyundan 1 bardak su
- Nane
- Dövülmüş sarımsak
Adana Yolu Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru patlıcanları yumuşasınlar diye 10 dakika kadar sıcak suya yatırıyoruz.
- Derin bir kapta pirinç, kıyma, domates, yağ, salça, karabiber, tuz ve limon tuzunu karıştırıp bir harç hazırlıyoruz (domatesler küp doğranacak).
- Yumuşayan patlıcanların içini harçla dolduruyoruz tencereye ağızları birbirini kapatacak halde diziyoruz.
- Üstüne yük koyup üstlerini geçecek kadar evvel yüksek sonra düşük ateşte güzelce pişiriyoruz.
- Bir çatal yardımıyla patlıcan pişmiş, içine çatal girince zorlanmıyorsa altını kapatıyoruz.
- İçindeki sudan 2 kaşık kadar bir kaseye ayırıyoruz.
- Ayırdığımız suyun üzerine 2 çay kaşığı kuru nane, 2 diş dövülmüş sarımsak karıştırıp sıcak dolmanın üzerine döküyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatın ki sarımsak kokusu güzelce yayılsın.
Mükemmel bir dolmadır, afiyet olsun.
Adana Adabı Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






