Adana Usulü Kuru Dolma

Adana Yolu Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • Kişi sayısına nazaran kurutulmuş patlıcan (ben 20 tane çıkardım)
  • 2 adet kabuğu soyulmuş domates
  • 10 yemek kaşığı pirinç (20 patlıcan için)
  • 200 gram yağlı dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı dolusu margarin
  • 1 yemek kaşığı kadar biber salçası
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzerine:

  • Yemeğin suyundan 1 bardak su
  • Nane
  • Dövülmüş sarımsak

Adana Yolu Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuru patlıcanları yumuşasınlar diye 10 dakika kadar sıcak suya yatırıyoruz.
  2. Derin bir kapta pirinç, kıyma, domates, yağ, salça, karabiber, tuz ve limon tuzunu karıştırıp bir harç hazırlıyoruz (domatesler küp doğranacak).
  3. Yumuşayan patlıcanların içini harçla dolduruyoruz tencereye ağızları birbirini kapatacak halde diziyoruz.
  4. Üstüne yük koyup üstlerini geçecek kadar evvel yüksek sonra düşük ateşte güzelce pişiriyoruz.
  5. Bir çatal yardımıyla patlıcan pişmiş, içine çatal girince zorlanmıyorsa altını kapatıyoruz.
  6. İçindeki sudan 2 kaşık kadar bir kaseye ayırıyoruz.
  7. Ayırdığımız suyun üzerine 2 çay kaşığı kuru nane, 2 diş dövülmüş sarımsak karıştırıp sıcak dolmanın üzerine döküyoruz.
  8. Tencerenin kapağını kapatın ki sarımsak kokusu güzelce yayılsın.

Mükemmel bir dolmadır, afiyet olsun.

Adana Adabı Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Közlenmiş Patlıcan Ve Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi (Videolu)
El Açması Börek Tarifi
Enginarlı Pilav
Gerçek Madlen Kek (Madeleines)
Sütsüz Zeytinyağlı Kabak Çorbası
Kadayıflı Cevizli Rulo
Hdabla | © 2025 |