İslim Kebabı
İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Kıymalı iç harç için:
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- Yarım adet kapya biber
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı domates ve biber karışık salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Diğer materyaller;
- 4 adet uzun patlıcan
- Kaşar dilimleri
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları uzunlamasına ince dilimleyin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Fırın tepsisine alın.
- Arkalı önlü fırçayla yağlayın. 220 derecede yüksek ısıda 5-10 dakikada pişirin.
- Tavaya sıvı yağı alın, soğanı ekleyip kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Sarımsak ve salçayı ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
- Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
- 2 dilim patlıcanı artı + halinde üst üste koyun.
- Ortasına 1 yemek kaşığı kadar kıymalı harç koyun.
- Patlıcanları sırayla sarın.
- Üzerine dilimlediğiniz kaşarları ekleyin.
- Rendelenmiş domatesleri bir tencereye alın ve kaynatın hafif suyunu çekince salça ve sıcak su tuz ekleyin biraz daha kaynadıktan sonra tepsiye dökün sosun üzerine patlıcanları alın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun♥️♥️.
İslim Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














