Cennet Elmalı Sütlü Tatlı (Videolu)

Cennet Elmalı Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı toz tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı mavi haşhaş
  • 2 adet cennet hurması

Cennet Elmalı Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye un, nişasta, süt ve toz şekerini alıp güzelce karıştırıp ocağa alalım kaynayana kadar karıştırarak pişirelim, yoğunlaşınca muhallebiyi ocaktan alıp, tereyağı vanilya ve mavi haşhaşı ekleyerek karıştıralım kaselere alalım.
  2. Cennet hurmalarını dörde bölüp rondodan geçirip püre haline getirelim ve tatlının üzerine eşit bir biçimde yayalım.
  3. Bir iki saat dinlendirdikten sonra üzerini süsleyerek servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇.

Cennet Elmalı Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişne Soslu Yaz Pastası
Kumkuat Reçeli
Un Yok! Yumurta yok!Blenderda Browni Tadında Kakaolu Kek
Nemli Limonlu Kek (Glazürlü)
Lahana Sarması
Kahvaltılık Sos (Acuka)
Hdabla | © 2024 |