Kıyır Kıyır Sürpriz Kurabiye
Kıyır Kıyır Sürpriz Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
İçi için:
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı su
Kıyır Kıyır Sürpriz Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağına sıvı yağı, şekeri ve yumurtaları katıp elimizle harmanlayalım.
- Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ve yoğuralım. Klasik kulak göğsü kıvamında kurabiye hamuru olacak.
- Sonra hamurdan yumruk kadar bir kesim katıp kakaoyu ve 2 yemek kaşığı suyu ekleyip kakaolu hamuru elde edelim.
- Benim 30 tane pek büyük kurabiyem oldu bu ölçülerle.
- Sade hamurdan cevizden biraz büyük modüller koparıp elimizle bastırıp içine bir çay kaşığı yardımıyla kakaolu harçtan koyup yuvarlayalım çok çok hafif bastıralım.
- Bu halde tüm kurabiyeleri hazırlayalım tepsiye dizelim.
- 170 derece 15-20 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Sürpriz Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










