Kıyır Kıyır Sürpriz Kurabiye

Kıyır Kıyır Sürpriz Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un

İçi için:

  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı su

Kıyır Kıyır Sürpriz Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağına sıvı yağı, şekeri ve yumurtaları katıp elimizle harmanlayalım.
  2. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ve yoğuralım. Klasik kulak göğsü kıvamında kurabiye hamuru olacak.
  3. Sonra hamurdan yumruk kadar bir kesim katıp kakaoyu ve 2 yemek kaşığı suyu ekleyip kakaolu hamuru elde edelim.
  4. Benim 30 tane pek büyük kurabiyem oldu bu ölçülerle.
  5. Sade hamurdan cevizden biraz büyük modüller koparıp elimizle bastırıp içine bir çay kaşığı yardımıyla kakaolu harçtan koyup yuvarlayalım çok çok hafif bastıralım.
  6. Bu halde tüm kurabiyeleri hazırlayalım tepsiye dizelim.
  7. 170 derece 15-20 dk pişirelim. Afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Sürpriz Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Simit Kebabı (Oruk Kebabı)
Kremalı Ispanaklı Susamlı Tavuk
Akşam Menüsü
Bisküvili Pasta
Ispanaklı Gözleme
Dana Kavurma
Hdabla | © 2025 |